Leergeld Nijmegen

Over Leergeld Nijmegen

Leergeld Nijmegen is opgericht in mei 2005 en actief sinds september 2006. Wij helpen Nijmeegse kinderen tussen 4 tot met 17 jaar die opgroeien in een gezin met een laag inkomen.
Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen de kans krijgen om mee te doen! Wij helpen door advies en hulp te geven. Dat doen we door de kosten van activiteiten voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar te vergoeden. Ook de artikelen die de kinderen voor deze activiteiten nodig hebben, vergoeden wij.

In 2021 hebben we bijna 3300 Nijmeegse kinderen kunnen helpen. Uit onderzoek blijkt dat het aantal kinderen dat in Nijmegen in armoede opgroeit rond de 4000 ligt. Ons streven is om al deze kinderen te kunnen helpen.

Leergeld Nijmegen werkt met professionals en getrainde vrijwilligers. Een deel van de vrijwilligers ondersteunt op kantoor. Ook zijn er vrijwilligers die een intermediair functie hebben. Zij komen bij de mensen thuis en denken mee over hoe zij zaken kunnen aanpakken. Ze geven informatie over het aanbod van Leergeld Nijmegen. Of verwijzen door naar andere helpende instanties. Dankzij de inzet van de vele vrijwilligers kan Leergeld Nijmegen 85 procent van de ontvangen donaties en subsidies direct aan de doelgroep besteden.

Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen.